Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017 10:59

Στους Ευρωπαικούς προορισμούς αριστείας ο Δήμος Δωδώνης

Ο Δήμος Δωδώνης είναι ο δεύτερος επιλαχών νικητής προορισμός, στον διαγωνισμό EDEN- Ευρωπαικοί Προορισμοοί Αριστείας, που φέτος είχε ως θέμα τον πολιτιστικό τουρισμό.

Τον διαγωνισμό πραγματοποιεί κάθε χρόνο η Ευρωπαική Επιτροπή και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ.

Ο Δήμος Δωδώνης, είναι ο μοναδικός από την Ήπειρο, που περιλαμβάνεται στους νικητές του διαγωνισμού και θα βραβευθεί από την Ευρωπαική Επιτροπή, την άνοιξη του 2018, σε ειδική εκδήλωση μαζί με τους υπόλοιπους νικητές ενώ θα ακολουθήσει και εθνική τελετή βράβευσης.

Όπως αναφέρει στην επιστολή της προς τον Δήμαρχο Δωδώνης Χρήστο Ντακαλέτση, η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά "η Επιτροπή Αξιολόγησης  για την Ελλάδα, επέλεξε τον Δήμο Δωδώνης λόγω της πολιτιστικής αξίας των προτεινόμενων πόρων και του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος της πρότασης που είχε υποβληθεί. Το Υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, υποστηρίζει ένθερμα κάθε πρωτοβουλία που προβάλλει το ελληνικό τουριστικό προιόν με γνώμονα τον πολιτισμό και θεωρούμε ότι η διαρκής συνεργασία σας με την τοπική κοινωνία συμβάλλει καθοριστικά προς την κατεύθυνση αυτή".

Η πρόταση του Δήμου ήταν επικεντρωμένη στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης και συμπεριλάμβανε όλα τα πολιτιστικά μνημεία και τους φυσικούς πόρους της περιοχής.

"Η διάκριση του Δήμου Δωδώνης ως αναδυόμενου ευρωπαικού τουριστικού προορισμού αριστείας, αποτελεί για μας μία μεγάλη και σημαντική επιτυχία. Θεωρούμε ότι αποτελεί την αρχή ώστε η Δωδώνη να κατακτήσει μία μόνιμη και σταθερή θέση στον ευρωπαικό τουριστικό χάρτη", ανέφερε ο Δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης, κάνοντας συνάμα ειδική μνεία στο γεγονός ότι η πρόταση κατατέθηκε από τους συνεργάτες και τις υπηρεσίες του Δήμου, χωρίς να προκύψει κανένα κόστος.

"Στόχος στο εξής είναι να προωθήσουμε την δικτύωση μεταξύ των βραβευμένων προορισμών ώστε να αποτελέσουμε πρότυπα βιώσιμης ανάπτυξης, όπως είναι και η κεντρική φιλοσοφία του συγκεκριμένου προγράμματος", κατέληξε ο Δήμαρχος.

Χρήσιμες Συνδέσεις

Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Διαύγεια
Περιφέρεια Ηπείρου
ΚΕΠ
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Διαύγεια
Περιφέρεια Ηπείρου
ΚΕΠ
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
MileSTONES
INT HERIT
Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων
Δωδώνη το μαντείο των ήχων
Δίκτυο Πόλεων
Βιώσιμη Πόλη
Λεξικό Ιδίωμα
Νάϊος Δρόμος

Copyright © 2018 Δήμος Δωδώνης
Designed by PlanTech