Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017 04:55

Τοπικός Αστυνόμος στα Δερβίζιανα

Με τον αγιασμό που πραγματοποιήθηκε σήμερα, εγκαταστάθηκε και επίσημα ο Τοπικός Αστυνόμος στα Δερβίζιανα. Πρόκειται για έναν νέο θεσμό που εγκαινιάζει η Ελληνική Αστυνομία, με σκοπό να αναβαθμίζει τις παρεχόμενες, προς τους πολίτες υπηρεσίες και να βελτιώσει την καθημερινότητά τους.

Ο Τοπικός Αστυνόμος εγκαταστάθηκε σε χώρο που παραχωρήθηκε και εξοπλίστηκε κατάλληλα από το Δήμο Δωδώνης, στον πρώην Δημαρχείο Λάκκας Σουλίου.

Στην τελετή του αγιασμού, μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων Γιάννης Βασιλάκος, ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Θεοχάρης και Δημήτρης Σπύρου, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δερβιζιάνων Αθανάσιος Λαμπράκης, πρόεδροι άλλων τοπικών κοινοτητων, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, των συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ και άλλοι.

"Πρόκειται για μία περιοχή η οποία είναι απομακρυσμένη και έχει ανάγκη την αστυνομική παρουσία. Ο τοπικός αστυνόμος θα συνεργάζεται με τους πολίτες, θα είναι δίπλα τους και θα μεταφέρει τα προβλήματά τους", επεσήμανε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Κωνσταντίνος Σκούμας, ο οποίος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Δωδώνης για την συνεργασία που υπήρξε μέχρι σήμερα και για την παραχώρηση των χώρων τόσο στα Δερβίζιανα όσο και στην Τύρια όπου θα εγκατασταθεί το Αστυνομικό Τμήμα.

"Πρόκειται για μία ιστορική περιοχή και ήταν χρέος μας η ίδρυση γραφείου τοπικού αστυνόμου. Είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθεί πλήρως στα καθήκοντά του", σημείωσε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων Ιωάννης Βασιλάκος.

Ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, στον χαιρετισμό του τόνισε, ότι με την έναρξη λειτουργίας του τοπικού αστυνόμου, άνοιξε και μία καινούρια σελίδα στην συνεργασία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Αστυνομίας. Μία συνεργασία προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, καθώς ο νέος θεσμός είναι προσαρμοσμένος στις σημερινές ανάγκες.

"Οι υπηρεσίες αστυνόμευσης στο Δήμο Δωδώνης αναβαθμίζονται καθώς σύντομα θα λειτουργήσει και το Αστυνομικό Τμήμα που έχει έδρα την Τύρια, ενώ εκφράζουμε την ελπίδα ότι θα έχουμε Τοπικούς Αστυνόμους και στις έδρες των άλλων Δημοτικών Ενοτήτων", υπογράμμισε ο Δήμαρχος. 

Χρήσιμες Συνδέσεις

Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Διαύγεια
Περιφέρεια Ηπείρου
ΚΕΠ
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Διαύγεια
Περιφέρεια Ηπείρου
ΚΕΠ
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
MileSTONES
INT HERIT
Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων
Δωδώνη το μαντείο των ήχων
Δίκτυο Πόλεων
Βιώσιμη Πόλη
Λεξικό Ιδίωμα
Νάϊος Δρόμος

Copyright © 2018 Δήμος Δωδώνης
Designed by PlanTech