• Αρχική
  • Ενημέρωση
  • Ανακοινώσεις
  • Νέα - Δελτία Τύπου
  • Δελτίο Τύπου - Επίσκεψη του Δημάρχου Δωδώνης στο Κέντρο Υγείας Δερβιζιάνων
Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021 11:14

Δελτίο Τύπου - Επίσκεψη του Δημάρχου Δωδώνης στο Κέντρο Υγείας Δερβιζιάνων

Ανταποκρινόμενος στις προσπάθειες αναβάθμισης των υποδομών του Κέντρου Υγείας Δερβιζιάνων που ανέλαβε το τελευταίο διάστημα η Διεύθυνση της μονάδας υγείας, ο Δήμος Δωδώνης συμπαρίσταται καθοριστικά ικανοποιώντας αιτήματα βελτίωσης των υπαρχουσών υποδομών και ενίσχυσης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Έτσι, μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Δωδώνης, εγκρίθηκε χρηματοδότηση και ολοκληρώθηκαν έγκαιρα οι παρεμβάσεις για τη διαμόρφωση του χώρου υποδοχής των ύποπτων για Covid-19 κρουσμάτων και των χώρων εξέτασης αυτών των περιστατικών, στη δευτερεύουσα είσοδο του Κέντρου Υγείας.

Παράλληλα, εκτελέστηκαν εργασίες για την αποκατάσταση προβλημάτων στην κεντρική θέρμανση του Κέντρου Υγείας και η μονάδα είναι έτοιμη να συμμετάσχει όταν κληθεί, στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού για τον Covid-19 με την κωδική ονομασία «Ελευθερία».

Τέλος, από το Δήμο Δωδώνης διατέθηκε σήμερα Δευτέρα, στο Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Δερβιζιάνων κ. Χριστόδουλο Παπαϊωάννου από το Δήμαρχο Δωδώνης κ. Χρήστο Ντακαλέτση, μία επιτραπέζια φυγόκεντρος για τις διαγνωστικές, αιματολογικές εξετάσεις που λαμβάνουν χώρα στο Κέντρο Υγείας.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Δωδώνης τονίζει τα εξής: «Οι μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας καλούνται να διαδραματίσουν σήμερα, στον καιρό της «μάχης» με την πανδημία, έναν ακόμα σημαντικότερο ρόλο από εκείνον που ούτως ή άλλως επιτελούσαν για τους ανθρώπους που παραμένουν στις περιοχές μακριά από τα αστικά κέντρα και τις οργανωμένες δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες μονάδες υγείας. Ως Δήμος Δωδώνης είμαστε υποχρεωμένος να στηρίξουμε με κάθε τρόπο αυτές τις υπηρεσίες, προς όφελος των συνδημοτών μας. Ενόψει δε της έναρξης του εμβολιασμού για τον Covid-19, τονίζουμε εκ νέου την αναγκαιότητα διόρθωσης του υφιστάμενου εθνικού σχεδιασμού, καθ’ ότι ένα μόνο εμβολιαστικό κέντρο, στο Κέντρο Υγείας Δερβιζιάνων, όπως προβλέπεται από την 6η ΥΠΕ, δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετήσει τους συνδημότες μας, γι’ αυτό και ζητάμε να λειτουργήσουν εμβολιαστικά κέντρα ακόμα, στην Τύρια και στο Κρυφοβό».

 

Χρήσιμες Συνδέσεις

Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Διαύγεια
Περιφέρεια Ηπείρου
ΚΕΠ
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Διαύγεια
Περιφέρεια Ηπείρου
ΚΕΠ
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
MileSTONES
INT HERIT
Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων
Δωδώνη το μαντείο των ήχων
Δίκτυο Πόλεων
Βιώσιμη Πόλη
Λεξικό Ιδίωμα
Νάϊος Δρόμος

Copyright © 2018 Δήμος Δωδώνης
Designed by PlanTech