• Αρχική
  • Ενημέρωση
  • Ανακοινώσεις
  • Νέα - Δελτία Τύπου
  • Δελτίο Τύπου του Δήμου Δωδώνης για τα εμβολιαστικά κέντρα κατά της covid-19.
Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020 11:26

Δελτίο Τύπου του Δήμου Δωδώνης για τα εμβολιαστικά κέντρα κατά της covid-19.

Την αύξηση των προβλεπόμενων δυνατοτήτων εμβολιασμού των δημοτών του Δήμου Δωδώνης κατά της covid-19 ζητά από το Υπουργείο Υγείας, ο Δήμαρχος Δωδώνης κ. Χρήστος Ντακαλέτσης.

Ως γνωστόν, στο πλαίσιο του εθνικού προγραμματισμού για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού που πρόκειται να ξεκινήσει να υλοποιείται τις επόμενες μέρες και με την παραλαβή των εμβολίων από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν οριστεί ανά την επικράτεια εμβολιαστικά κέντρα.

Για το Δήμο Δωδώνης ωστόσο, κρίνεται από τη δημοτική αρχή και πως τα ορισθέντα δύο εμβολιαστικά κέντρα στο Κέντρο Υγείας Δερβιζιάνων και στο Περιφερειακό Ιατρείο Ρωμανού, δεν ενθαρρύνουν την εύκολη πρόσβαση των δημοτών του Δήμου Δωδώνης σε αυτά και έτσι, ο κ. Ντακαλέτσης με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, κ. Μ. Θεμιστοκλέους ζητά τη λειτουργία δύο ακόμα εμβολιαστικών κέντρων στον οικισμό Τύριας της Κοινότητας Μπαουσιών και στην Κοινότητα Κρυφοβού, καθώς και τη λειτουργία μιας κινητής εμβολιαστικής μονάδας για τους ανήμπορους δημότες. Το αίτημα αυτό διαμορφώνεται μετά από την αγαστή συνεργασία της δημοτικής αρχής με το Διευθυντή του ΚΥ Δερβιζιάνων κ. Χριστόδουλο Παπαϊωάννου.

 

Η επιστολή του Δημάρχου Δωδώνης που κοινοποιείται στον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και στο Δ/ντη του ΚΥ Δερβιζιάνων, αναφέρει τα εξής:

«Κ. Υπουργέ, αναμένουμε όλοι την έναρξη του εθνικού προγράμματος των εμβολιασμών κατά της covid-19, προκειμένου να ατενίσουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία και να μπορέσουμε να δούμε σε ορατό χρόνο, την αρχή της επιστροφής της ζωής μας στην κανονικότητα.

Εκτιμούμε ωστόσο, ότι σε περιπτώσεις ορισμένων μικρών Δήμων με μεγάλη γεωγραφική έκταση, τα εμβολιαστικά κέντρα που έχουν προσδιοριστεί με βάση την απόφαση της πολιτείας, μπορεί να μην επαρκούν για να εξυπηρετήσουν απρόσκοπτα τους δημότες των συγκεκριμένων Δήμων.

Στο Δήμο Δωδώνης, εμβολιαστικά κέντρα έχει ανακοινωθεί πως πρόκειται να λειτουργήσουν στο Κέντρο Υγείας Δερβιζιάνων και στο Περιφερειακό Ιατρείο Ρωμανού.

Θεωρούμε ωστόσο πως είναι απαραίτητο να λειτουργήσουν δύο ακόμα εμβολιαστικά κέντρα στον Οικισμό Τύριας της Κοινότητας Μπαουσιών και στην Κοινότητα Κρυφοβού όπου υπάρχει διαθέσιμη κτιριακή υποδομή, καθώς και μία κινητή μονάδα για τους ανήμπορους συνδημότες μας, με απώτερο στόχο τη διευκόλυνση όλων ώστε να μετάσχουν μαζικά στο πρόγραμμα του εμβολιασμού.

Εφόσον αντιμετωπίσετε θετικά το αίτημά μας, ο Δήμος Δωδώνης είναι διατεθειμένος να παράσχει κάθε διευκόλυνση στο Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να λειτουργήσουν οι νέες αυτές εμβολιαστικές δομές».

Χρήσιμες Συνδέσεις

Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Διαύγεια
Περιφέρεια Ηπείρου
ΚΕΠ
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Διαύγεια
Περιφέρεια Ηπείρου
ΚΕΠ
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
MileSTONES
INT HERIT
Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων
Δωδώνη το μαντείο των ήχων
Δίκτυο Πόλεων
Βιώσιμη Πόλη
Λεξικό Ιδίωμα
Νάϊος Δρόμος

Copyright © 2018 Δήμος Δωδώνης
Designed by PlanTech