• Αρχική
  • Ενημέρωση
  • Ανακοινώσεις
  • Νέα - Δελτία Τύπου
  • Δελτίο Τύπου: Παρεχόμενες υπηρεσίες του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Δωδώνης
Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 08:51

Δελτίο Τύπου: Παρεχόμενες υπηρεσίες του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Δωδώνης

Ο Δήμος Δωδώνης και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Δωδώνης ενημερώνουν για τις παρεχόμενες υπηρεσίες της νεοσύστατης αυτής δομής, καθώς ξεκίνησε να λειτουργεί τον Ιούνιο του 2019.

            Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Δωδώνης είναι μία δομή που σχεδιάστηκε από το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και εντάσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ήπειρος 2014-2020 στον Άξονα Προτεραιότητας 5: «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Κοινωνική Ένταξη & Καταπολέμηση Διακρίσεων».

            Συνιστά το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με την κοινωνική υπηρεσία του δήμου. Παρέχει ποιοτικές και ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους ωφελούμενους επιδιώκοντας να δημιουργήσει ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας.

            Στο Κέντρο Κοινότητας μπορούν να απευθύνονται όλοι οι πολίτες της περιοχής, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικοοικονομικό πρόβλημα οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους (ενδεικτικά: μακροχρόνια ανεργία, έλλειψη στέγης, απορία, θέματα ψυχικής και σωματικής υγείας, κοινωνικός αποκλεισμός, περιθωριοποίηση και στιγματισμός, ευρύτερα ευάλωτες ομάδες).

            Βασικό μέλημα του Κέντρου Κοινότητας είναι η πληροφόρηση και διασύνδεση των πολιτών με φορείς και προγράμματα κοινωνικής ένταξης, τα οποία υλοποιούνται σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Ο Δήμος Δωδώνης εστιάζοντας στην αναγκαιότητα της κοινωνικής πολιτικής του μέσω του Κέντρου Κοινότητας υποστηρίζει τους πολίτες για την ένταξή τους στα προγράμματα κοινωνικής προστασίας και στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων, παρέχει δωρεάν συνεδρίες ψυχοκοινωνικής στήριξης σε ατομικό ή/και ομαδικό επίπεδο, επιμορφώνει μέσω διάφορων ημερίδων και δράσεων  σε θέματα προληπτικής ιατρικής, ψυχολογίας κ.ά.

Στεγάζεται στην Αγία Κυριακή Θεριακησίου (εντός του Δημαρχείου) και λειτουργεί καθημερινά από τις 8:00π.μ. έως τις 16.00μ.μ.

Η Δομή στελεχώνεται από Κοινωνικό Λειτουργό & Ψυχολόγο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο: 2654360113 και στο email: kentrokoinotitas@1239.syzefxis.gov.gr

Χρήσιμες Συνδέσεις

Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Διαύγεια
Περιφέρεια Ηπείρου
ΚΕΠ
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Διαύγεια
Περιφέρεια Ηπείρου
ΚΕΠ
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
MileSTONES
INT HERIT
Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων
Δωδώνη το μαντείο των ήχων
Δίκτυο Πόλεων
Βιώσιμη Πόλη
Λεξικό Ιδίωμα
Νάϊος Δρόμος

Copyright © 2018 Δήμος Δωδώνης
Designed by PlanTech