Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017 11:02

Υποβολή δύο έργων για ένταξη στο Αγροτικό Πρόγραμμα

Δύο προτάσεις για ένταξη αντίστοιχων έργων στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, υπέβαλλε ο Δήμος Δωδώνης, στο πλαίσιο της προκήρυξης για τη δράση "Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις".

Η πρώτη πρόταση αφορά στο έργο βελτίωσης αγροτικής οδού από το Δημοτικό Διαμέρισμα Δερβιζιάνων- Γεωργάνων μέχρι το Δημοτικό Διαμέρισμα Αχλαδέας στην Δημοτική Ενότητα Λάκκας Σουλίου.

Ο συνολικός προυπολογισμός της προτεινόμενης πράξης ανέρχεται στις 498 χιλιάδες ευρώ και αφορά στη βελτίωση της βατότητας αγροτικού δρόμου 3,5 χιλιομέτρων. Με το συγκεκριμένο έργο θα εξασφαλιστεί εύκολη και ασφαλής πρόσβαση σε κτηνοτροφικές, γεωργικές και μελισσοκομικές εκμεταλλεύσεις.

Η δεύτερη πρόταση αφορά στη βελτίωση κι ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου από το Παλαιοχώρι Μπότσαρη μέχρι τα Σεριζιανά.

Τμήμα του δρόμου αυτού, που ενώνει δύο τοπικές κοινότητες του Δήμου Δωδώνης διέρχεται από τα διοικητικά όρια του Δήμου Πρέβεζας και ως εκ τούτου χρειάστηκε η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των δύο δήμων για την υποβολή της πρότασης.

Ο προυπολογισμός ανέρχεται στις 480 χιλιάδες. Το έργο περιλαμβάνει την βελτίωση και την ασφαλτόστρωση δρόμου 2,6 χιλιομέτρων. Ο δρόμος θα διευκολύνει την μετακίνηση του αγροτικού πληθυσμού προς τις μονάδες αλλά και θα διασφαλίσει την πρόσβασή τους προς την Πρέβεζα. 

Χρήσιμες Συνδέσεις

Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Διαύγεια
Περιφέρεια Ηπείρου
ΚΕΠ
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Διαύγεια
Περιφέρεια Ηπείρου
ΚΕΠ
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
MileSTONES
INT HERIT
Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων
Δωδώνη το μαντείο των ήχων
Δίκτυο Πόλεων
Βιώσιμη Πόλη
Λεξικό Ιδίωμα
Νάϊος Δρόμος

Copyright © 2018 Δήμος Δωδώνης
Designed by PlanTech