Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017 13:27

Ξεκινούν οι τουριστικές διαδρομές από τα Ιωάννινα στην Αρχαία Δωδώνη

 

Ένα ακόμη βήμα για την αύξηση της επισκεψιμότητας στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, έγινε με την υπογραφή της σύμβασης για την έναρξη των τουριστικών διαδρομών.

Η υλοποίηση των διαδρομών, είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Δωδώνης. Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση για την καθιέρωση των τουριστικών διαδρομών είχε καττατεθεί από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη κατά την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, προ διμήνου.

Ο Δήμος Δωδώνης και η Περιφέρεια Ηπείρου, στο διάστημα αυτό συνεργάστηκαν στενά για την υλοποίηση του προγράμματος.

Η Περιφέρεια ενέκρινε το ποσό των είκοσι χιλιάδων ευρώ για την ενίσχυση του Δήμου, ακολούθησε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και στη συνέχεια ολοκληρώθηκαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες.

Έτσι σήμερα υπογράφηκε η σύμβαση για την έναρξη των διαδρομών από τον Δήμαρχο Δωδώνης Χρήστο Ντακαλέτση και τον πρόεδρο της εταιρείας "Αστικές Συγκοινωνίες ΜΙΚΕ" Στέφανο Μουστακλή.

Οι τουριστικές διαδρομές θα ξεκινήσουν το Σάββατο 5 Αυγούστου και θα πραγματοποιούνται κάθε Σαββατοκύριακο.

Αφετηρία θα είναι το κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, ενώ στο δρομολόγιο περιλαμβάνονται κι άλλα σημεία ενδιαφέροντος όπως η πλατεία Μαβίλη και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Η διαδρομή θα καταλήγει στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης και μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης- ξενάγησης, το λεωφορείο θα επιστρέφει στα Γιάννινα.

Ήδη ο αντιδήμαρχος Γιώργος Θεοχάρης είναι σε συνεχή διαβούλευση με την Ένωση Ξενοδόχων του Νομού Ιωαννίνων και με άλλους επαγγελματικούς και επιχειρηματικούς φορείς ώστε να διευρυνθεί η συνεργασία του συγκεκριμένου εγχειρήματος.

Από την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνουν επιτόπιες επισκέψεις καθώς και επίσκεψη με τις "Αστικές Συγκοινωνίες" στον αρχαιολογικό χώρο, ώστε να οριστικοποιηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Ηπείρου για την συνεργασία που υπήρξε και για την έμπρακτη στήριξη των τουριστικών διαδρομών.

 "Ο Δήμος Δωδώνης, σε συγκεκριμένες ενέργειες και με αδιάκοπη προσπάθεια, επιχειρεί τη συνεχή αναβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου και την αύξηση της επισκεψιμότητας καθόλη τη  διάρκεια του έτους. Ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται μέσα από συνεργασίες που φέρουν απτά αποτελέσματα, όπως αυτή με την Περιφέρεια Ηπείρου" τόνισε ο Δήμαρχος ο οποίος εξήρε και τη συμβολή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, η οποία από την πλευρά της και στο πλαίσιο του κοινού εισιτηρίου που ισχύει για το Αρχαιολογικό Μουσείο και τον Αρχαία Δωδώνη, στηρίζει την συγκεκριμένη πρωτοβουλία. 

Χρήσιμες Συνδέσεις

Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Διαύγεια
Περιφέρεια Ηπείρου
ΚΕΠ
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Διαύγεια
Περιφέρεια Ηπείρου
ΚΕΠ
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
MileSTONES
INT HERIT
Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων
Δωδώνη το μαντείο των ήχων
Δίκτυο Πόλεων
Βιώσιμη Πόλη
Λεξικό Ιδίωμα
Νάϊος Δρόμος

Copyright © 2018 Δήμος Δωδώνης
Designed by PlanTech