• Αρχική
  • Ενημέρωση
  • Ανακοινώσεις
  • Νέα - Δελτία Τύπου
  • Ξεκινούν οι Τουριστικές Διαδρομές προς τον Αρχαιολογικό χώρο Δωδώνης
Σάββατο, 18 Ιουλίου 2020 05:30

Ξεκινούν οι Τουριστικές Διαδρομές προς τον Αρχαιολογικό χώρο Δωδώνης

Ξεκινούν οι καθιερωμένες Τουριστικές Διαδρομές, με δωρεάν μετακίνηση επισκεπτών και τουριστών από το κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων προς τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, αύριο Σάββατο 18 Ιουλίου.

Οι τουριστικές διαδρομές θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή, με δύο δρομολόγια την ημέρα, στις 9 το πρωί και στις 12 το μεσημέρι.

Για τη βέλτιστη δυνατή εξυπηρέτηση του κοινού, θα υπάρχουν 8 σημεία εξυπηρέτησης του κοινού, μεταξύ των οποίων η Κεντρική Πλατεία (έναντι κτηρίου Περιφέρειας) και η Πλατεία Μαβίλη στον Μώλο, αλλά και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της πόλης.

Ο Δήμαρχος Δωδώνης, Χρήστος Ντακαλέτσης, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Ηπείρου για την έμπρακτη στήριξη στις τουριστικές διαδρομές και τον Γραμματέα της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, κο Στάθη Σιούτη, για την αγαστή συνεργασία. “Η πολιτιστική κληρονομιά κι ο τουρισμός αποτελούν για τον Δήμο μας κορυφαία αναπτυξιακή προοπτική και είναι οι παράγοντες εκείνοι που, αν αξιοποιηθούν συστηματικά και μεθοδικά, μπορούν να συμβάλουν τα μέγιστα στην ανάπτυξη της περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό, η αναβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης και η αύξηση της επισκεψιμότητας αποτελεί για εμάς υψηλή προτεραιότητα. Έτσι, οι τουριστικές διαδρομές, με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Ηπείρου και τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων,  θεραπεύει το πρόβλημα της διασύνδεσης της πόλης των Ιωαννίνων με τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για επίτευξη των επιθυμητών στόχων» δήλωσε ο Δήμαρχος Δωδώνης.

 

Χρήσιμες Συνδέσεις

Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Διαύγεια
Περιφέρεια Ηπείρου
ΚΕΠ
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Διαύγεια
Περιφέρεια Ηπείρου
ΚΕΠ
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
MileSTONES
INT HERIT
Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων
Δωδώνη το μαντείο των ήχων
Δίκτυο Πόλεων
Βιώσιμη Πόλη
Λεξικό Ιδίωμα
Νάϊος Δρόμος

Copyright © 2018 Δήμος Δωδώνης
Designed by PlanTech