• Αρχική
  • Ενημέρωση
  • Ανακοινώσεις
  • Νέα - Δελτία Τύπου
  • Δελτίο τύπου για την εκδήλωση με θέμα: «Σύγχρονες αντιλήψεις για την διάγνωση και την αντιμετώπιση της Οστεοπόρωσης», πραγματοποίησε το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Δωδώνης στο Κέντρο Υγείας Δερβιζιάνων.
Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 10:14

Δελτίο τύπου για την εκδήλωση με θέμα: «Σύγχρονες αντιλήψεις για την διάγνωση και την αντιμετώπιση της Οστεοπόρωσης», πραγματοποίησε το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Δωδώνης στο Κέντρο Υγείας Δερβιζιάνων.

     Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Δωδώνης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα, πραγματοποίησε εκδήλωση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης της οστεοπόρωσης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στο Κέντρο Υγείας Δερβιζιάνων. Η συμμετοχή των δημοτών στην εξέταση και στην ενημερωτική εκδήλωση έστεψε με απόλυτη επιτυχία τη διοργάνωση, καθώς εξετάστηκαν, μέσα 3 ώρες, 79 άτομα, και συμμετείχαν συνολικά στην εκδήλωση περισσότερα από 100. Την αξιολόγηση των εξετάσεων αλλά και την παρουσίαση που αφορά τα νεότερα δεδομένα γύρω από την οστεοπόρωση παρουσίασε ο Ορθοπεδικός Χειρουργός, Επίκουρος Καθηγητής Ορθοπεδικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Αιμίλιος Πάκος.

            Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (IOF) και την παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO). Αριθμεί 7.500 και πλέον μέλη και σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωση του κοινού γύρω από την οστεοπόρωση, τη διατροφή, την άσκηση, την  ψυχολογία, την πρόληψη και την σκελετική υγεία. Η δράση του Συλλόγου επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα.

Η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Δωδώνης εντάσσεται στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020», στον Άξονα Προτεραιότητας 5 «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ». Χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο της Ε.Ε., το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020», καθώς και το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Δωδώνης, απευθύνεται σε όλους τους δημότες που αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε κοινωνικό πρόβλημα, είτε οι ίδιοι είτε μέλη της οικογένειας τους, όπως ανεργία, οικονομική αδυναμία, έλλειψη στέγης, προβλήματα διαβίωσης λόγω αναπηρίας ή γήρατος, προβλήματα ψυχικής υγείας. Επίσης, είναι αρμόδιο για την ενημέρωση των πολιτών για τα προγράμματα επιδοματικής κοινωνικής πολιτικής. Το Κέντρο Κοινότητας στοχεύει να αποτελέσει ένα σημαντικό δίχτυ κοινωνικής προστασίας για εκείνους που έχουν ανάγκη, σε μια εποχή οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

 

* Η Δομή στελεχώνεται από Κοινωνικό Λειτουργό και Ψυχολόγο

Διεύθυνση: Αγία Κυριακή Θεριακησίου (εντός του Δημαρχείου)

Ωράριο: 08:00 – 16:00

Πληροφορίες: 26543-60113, kentrokoinotitas@1239.syzefxis.gov.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 11:07

Χρήσιμες Συνδέσεις

Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Διαύγεια
Περιφέρεια Ηπείρου
ΚΕΠ
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Διαύγεια
Περιφέρεια Ηπείρου
ΚΕΠ
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
MileSTONES
INT HERIT
Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων
Δωδώνη το μαντείο των ήχων
Δίκτυο Πόλεων
Βιώσιμη Πόλη
Λεξικό Ιδίωμα
Νάϊος Δρόμος

Copyright © 2018 Δήμος Δωδώνης
Designed by PlanTech