Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019 13:41

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Δωδώνης – Εθνικό Θέατρο – «Ορέστεια» του Αισχύλου

Το Εθνικό Θέατρο συμμετέχει για 2η συνεχόμενη χρονιά στο Διεθνές Φεστιβάλ Δωδώνης, παρουσιάζοντας την «Ορέστεια» του Αισχύλου, τη μοναδική σωζόμενη τριλογία του αρχαίου δράματος, στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης.

            Το αρχαίο θέατρο Δωδώνης, που αποτελεί τον πρώτο σταθμό της καλοκαιρινής περιοδείας του Εθνικού Θεάτρου, θα φιλοξενήσει στις 12 Ιουλίου το πρώτο έργο της τριλογίας, με τίτλο «Αγαμέμνων», σε σκηνοθεσία Ιούς Βουλγαράκη. Στις 13 Ιουλίου θα παρουσιαστούν, σε ενιαία παράσταση, οι «Χοηφόροι», σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ, και οι «Ευμενίδες», σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη.

            Επισημαίνεται ότι, λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας του υπό αναστήλωση αρχαίου θεάτρου και της αυξημένης ζήτησης του κοινού, εκδόθηκαν και διανεμήθηκαν Δελτία Ελεύθερης Εισόδου.

            Τα Δελτία Ελεύθερης Εισόδου εξαντλήθηκαν μέσα σε λιγότερο από δύο ώρες, γεγονός που καταδεικνύει τη μεγάλη απήχηση που έχουν στο κοινό οι εκδηλώσεις υψηλής ποιότητας.

            Ως εκ τούτου, προς αποφυγή ταλαιπωρίας, παρακαλούνται όσοι δε διαθέτουν δελτία ελεύθερης εισόδου να μην προσέλθουν στον αρχαιολογικό χώρο.

Ταυτότητα παράστασης:

Μετάφραση: Κ.Χ. Μύρης, Σκηνικά: Πάρις Μέξης, Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Ώρα έναρξης: 9 μ.μ.

Ώρα προσέλευσης 8:30 μ.μ.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019 13:42