Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 15:42

Δελτίο Τύπου - Γεώτρηση στην Τ.Κ. Παρδαλίτσας

Μία νέα σελίδα ανοίγει για την υδροδότηση οικισμών στη Δημοτική Ενότητα Σελλών, η οποία ταλανίζεται εδώ και πολλά χρόνια από την έλλειψη νερού.

            Η πρωτοβουλία του Δήμου Δωδώνης, να υλοποιήσει ένα ευρύ πρόγραμμα ερευνητικών γεωτρήσεων, χρηματοδοτούμενο από την Περιφέρεια Ηπείρου και ίδιους πόρους, έφερε τα πρώτα και πολύ σημαντικά αποτελέσματα.

            Με τη γεώτρηση που ολοκληρώθηκε στην Τοπική Κοινότητα Παρδαλίτσας εντοπίστηκε ικανή ποσότητα νερού, η οποία επαρκεί ώστε να υδροδοτήσει τους οικισμούς.

            Σημειώνεται ότι η Παρδαλίτσα αντιμετώπιζε οξύτατο πρόβλημα και χρειαζόταν για αρκετούς μήνες τον χρόνο, ειδικά τη θερινή περίοδο, να μεταφέρεται νερό με βυτιοφόρα.

            Μετά το επιτυχημένο εγχείρημα, ανοίγει ο δρόμος για την οριστική επίλυση ενός ζητήματος ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους του χωριού.

            Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής να υλοποιήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, παρά τις αντιρρήσεις που είχαν διατυπωθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, αποδεικνύεται ορθή και δικαιώνεται από τα αποτελέσματα που φέρει.

            Στο πλαίσιο της ίδιας εργολαβίας, είχε πραγματοποιηθεί γεώτρηση στην Τοπική Κοινότητα Ραβενίων, η οποία είχε, επίσης, πολύ καλά αποτελέσματα.

            «Πήραμε μία τολμηρή απόφαση, παρότι αμφισβητήθηκε από ορισμένους. Σήμερα αισθανόμαστε απολύτως δικαιωμένοι, καθώς θα μπορέσουμε να επιλύσουμε, οριστικά, το πολύ σοβαρό πρόβλημα λειψυδρίας που αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι στην Παρδαλίτσα. Επιπρόσθετα, μετά την επιτυχημένη γεώτρηση στην Τ.Κ. Ραβενίων, ανοίγει ο δρόμος για τον σχεδιασμό έργων που θα αποδεσμεύσουν την υδροδότηση των Τοπικών Κοινοτήτων του λεκανοπεδίου (Επισκοπικό, Σερβιανά, Αβγό, Κρυφοβό) από το ΣΥΔΛΙ, με άμεσο αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους για τους πολίτες και την ενίσχυση της επάρκειας σε νερό. Σκοπός μας είναι να αναζητούμε τις πλέον κατάλληλες και ουσιαστικές λύσεις, ακόμη κι αν η υλοποίησή τους απαιτεί περισσότερο χρόνο. Μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα κι όχι οι εντυπώσεις» δήλωσε ο δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης. 

 

Χρήσιμες Συνδέσεις

Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Διαύγεια
Περιφέρεια Ηπείρου
ΚΕΠ
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Διαύγεια
Περιφέρεια Ηπείρου
ΚΕΠ
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
MileSTONES
INT HERIT
Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων
Δωδώνη το μαντείο των ήχων
Δίκτυο Πόλεων
Βιώσιμη Πόλη
Λεξικό Ιδίωμα
Νάϊος Δρόμος

Copyright © 2018 Δήμος Δωδώνης
Designed by PlanTech