Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 05 Μαρτίου 2019 09:34

Δήμος Δωδώνης - Κτηματολόγιο: Εστάλη επιστολή για παράταση της ημερομηνίας υποβολής δηλώσεων

Επιστολή προς την εταιρεία «Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση ΑΕ» απέστειλε ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, με την οποία ζητά να δοθεί παράταση για την υποβολή δηλώσεων περιουσίας τουλάχιστον για πέντε μήνες.

            Πλησιάζοντας στην καταληκτική ημερομηνία, διαπιστώνεται ότι σημαντικό ποσοστό των ακίνητων περιουσιών παραμένει αδήλωτο. Βασικοί παράγοντες που οδήγησαν σ’ αυτό είναι η τεράστια γεωγραφική έκταση που καλύπτουν οι 56 Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Δωδώνης, η δυσκολία εντοπισμού των ακινήτων, η απουσία συμβολαίων και τοπογραφικών διαγραμμάτων αλλά και η έλλειψη διανομών σε πολλές Τοπικές Κοινότητες.

            Έτσι, η αθρόα προσέλευση των δημοτών στο γραφείο κτηματογράφησης καθιστά αδύνατη την εξυπηρέτησή τους εντός της ίδιας ημέρας. Και, παρότι το Κτηματολόγιο διέθεσε επιπρόσθετο προσωπικό, που με υπερπροσπάθεια καταχωρίζει, περίπου, 100 ιδιοκτησίες καθημερινά, ο όγκος της δουλειάς είναι τεράστιος κι επιβάλλει την παράταση.

            Μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης τονίζει στην επιστολή του προς το Κτηματολόγιο την ανάγκη ανεύρεσης λύσης για τον τρόπο που θα δηλώσουν οι πολίτες τις μακροχρόνια κατεχόμενες δημοτικές εκτάσεις. Μάλιστα, σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις, οι  δημότες διαθέτουν και παλαιότερες αποφάσεις των Επιτροπών Απαλλοτριώσεων των πρώην Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.