Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 09:27

Πρώτο κουδούνι σε εννέα σχολεία

Χωρίς κανένα πρόβλημα ξεκίνησε η χρονιά για μαθητές και εκπαιδευτικούς σε εννέα σχολικές μονάδες που λειτουργούν στον Δήμο Δωδώνης.

Πρόκειται για τρία νηπιαγωγεία στην Μουσιωτίτσα, το Κρυφοβό και το Ρωμανό και για έξι Δημοτικά Σχολεία, στο Επισκοπικό, το Αβγό, το Κρυφοβό, την Μουσιωτίτσα, το Κουκλέσι και το Ρωμανό.

Ο Δήμος είχε μεριμνήσει το προηγούμενο διάστημα να προβεί σε όλες τις απαραίτητες εργασίες ώστε τα σχολεία να είναι πανέτοιμα για την έναρξη της νέας χρονιάς.

Παράλληλα μέσω του προγράμματος "Φιλόδημος" και της πίστωσης των 10.000 ευρώ που έχει εγκριθεί, θα τοποθετηθούν ράμπες για την εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες στους αύλειους χώρους και θα γίνουν εργασίες αναβάθμισης στις σχολικές αυλές.

Ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης ευχήθηκε καλή χρονιά στο σύνολο της σχολικής κοινότητας και τόνισε ότι ο Δήμος θα είναι δίπλα σε όλους διασφαλίζοντας άριστες συνθήκες στις σχολικές μονάδες.

"Ο μαθητικός πληθυσμός χρόνο με τον χρόνο συρρικνώνεται. Πρόκειται για μία οδυνηρή πραγματικότητα, αποτέλεσμα του σοβαρού δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα και της εγκατάλειψης της υπαίθρου. Από την πλευρά του Δήμου, κάνουμε μεγάλη προσπάθεια ώστε να διατηρούμε τις σχολικές υποδομές σε υψηλό επίπεδο και να διασφαλίζουμε την ομαλή τους λειτουργία καθ' όλη την διάρκεια του έτους" τόνισε ο κ. Ντακαλέτσης.

Στους αγιασμούς που έγιναν το πρωί στα σχολεία του Επισκοπικού και του Αβγού παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Γιώργος Θεοχάρης.

Ο κ. Θεοχάρης ευχήθηκε "γόνιμη και δημιουργική χρονιά" σε νηπιαγωγούς, δασκάλους, μαθητές και γονείς και τόνισε ότι, όπως και κάθε χρόνο, η σχολική επιτροπή θα είναι αρωγός ώστε να μην λείψει τίποτα στα σχολεία.

"Τα σχολεία δημιουργούν τους πολίτες του αύριο... Οφείλουμε όλοι να κάνουμε ό,τι καλύτερο ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν γνώσεις σε ένα περιβάλλον που θα τους είναι φιλικό", τόνισε ο κ. Θεοχάρης.