Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018 15:16

Στον αέρα ο διαγωνισμός για το παραποτάμιο πάρκο Τύριας

Στην προκήρυξη του ηλεκτρονικού ανοιχτού διαγωνισμού για το έργο ανάπλασης της παραποτάμιας περιοχής στην Τύρια προχώρησε ο Δήμος Δωδώνης. Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρς Ανάπτυξης 2014-2020″.

Ο συνολικός προυπολογισμός ανέρχεται στις 715 χιλιάδες ευρώ και οι προσφορές θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 12 Μαρτίου.

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις που σχεδιάζονται με σκοπό την δημιουργία ενός πάρκου αναψυχής, αθλοπαιδιών και άλλων υπαίθριων δραστηριοτήτων.

Το έργο θα αναπτυχθεί σε έκταση οκτώ στρεμμάτων περίπου και η συνολική προθεσμία εκτέλεσής του έχει οριστεί στις 360 ημέρες από την στιγμή υπογραφής της σύμβασης.

Οι σημαντικότερες παρεμβάσεις που περιλαμβάνει είναι:

– Ανάπλαση και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου παραποτάμιας περιοχής (πεζόδρομοι, ποδηλατόδρομοι, χώροι στάσης)

– Διαμόρφωση υπαίθριου αμφιθεάτρου.

 – Προμήθεια και τοποθέτηση οργάνων αθλοπαιδιών. Στις υπαίθριες δραστηριότητες περιλαμβάνεται το άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

– Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού οργάνων νέας παιδικής χαράς.

 – Ανέγερση μικρού κτιρίου αποδυτηρίων, αποχωρητηρίων και αποθήκης

– Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού πάρκου.

– Διαμόρφωση χώρων στάθμευσης.

Ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, σε δηλώσεις του τόνισε ότι πρόκειται για μία παρέμβαση που μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση της Τύριας και στην μετατροπή της σε πόλο έλξης ειδικά για τα παιδιά. Το πάρκο που θα διαμορφωθεί θα παρέχει δυνατότητες πολλών αθλητικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και συνθήκες πλήρους ασφάλειας.

"Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που φτάσαμε στην τελική ευθεία, έστω και με καθυστερήσεις οι οποίες προήλθαν από τις συνεχείς αλλαγές στη νομοθεσία για την δημοπράτηση των έργων. Είναι η δεύτερη σημαντική παρέμβαση που υλοποιείται μέσω του ΕΣΠΑ, καθώς το πρώτο έργο που εντάξαμε, αυτό της ύδρευσης Μελιάς, ήδη έχει ολοκληρωθεί", υπογράμμισε ο κ. Ντακαλέτσης.