Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017 12:15

Η Δωδώνη αποτελεί οικουμενική κληρονομιά

Ο Δήμος Δωδώνης αρνείται να εμπλακεί σε αντιπαραθέσεις που ούτε τον πολιτισμό προάγουν ούτε την κοινή υπόθεση της ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης υπηρετούν.

 Για τον Δήμο Δωδώνης, αυτό που προέχει είναι η προστασία και η ανάδειξη του χώρου, γεγονός που  επιτυγχάνεται με το συνεχές και αδιάκοπο ενδιαφέρον, με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις, με συγκεκριμένα έργα και προγράμματα.

Για την προστασία αυτού του χώρου, εκατοντάδες κάτοικοι των χωριών της Δωδώνης έδωσαν τις περιουσίες τους. Και είναι εκεί, καθημερινά, για να προστατεύουν το μνημείο. Πρώτα σ' αυτούς λοιπόν, οφείλεται σεβασμός.

Για τον Δήμο Δωδώνης, ο αρχαιολογικός χώρος αποτελεί μια βαριά κληρονομιά. Μια οικουμενική κληρονομιά. Έτσι την προσεγγίζει. 

Έχει όμως την βούληση και θέτει τις βάσεις για διεθνείς συνεργασίες, τέτοιες που θα έχουν μόνιμα στο προσκήνιο την αρχαία Δωδώνη και θα την καταστήσουν προορισμό για τους πολίτες του κόσμου. 

Γι αυτό και θέσπισε το Φεστιβάλ Δωδώνης ανοιχτό σε όλα τα είδη της τέχνης, με  πρωτοπόρες δράσεις,  όπου καλλιτέχνες από όλα τα μέρη του κόσμου θα παρουσιάζουν έργα εμπνευσμένα από τον ιερό αυτό χώρο και την παράδοσή του είτε κλασικά κείμενα και συνθέσεις ειδικά μελετημένα για τη Δωδώνη.

Στο ίδιο πλαίσιο στοχεύει το δίκτυο των τριών εμβληματικών αρχαιολογικών χώρων Ολυμπίας - Δωδώνης και Δελφών με κοινές δράσεις, ανταλλαγές και κοινά προγράμματα.

Προς την κατεύθυνση αυτή έχουν γίνει ήδη τα πρώτα βήματα.

Και θα δουλέψουμε σκληρά γι αυτό με την ομάδα των πολιτών του προγράμματος URBACT και τους διεθνείς εταίρους μας. Σε αυτό έχουμε και την αμέριστη στήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών .

Πολύ θα χαρούμε να έχουμε κοντά μας όλους τους όμορους Δήμους και φυσικά το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων με όλο του το δυναμικό.

Χρήσιμες Συνδέσεις

Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Διαύγεια
Περιφέρεια Ηπείρου
ΚΕΠ
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Διαύγεια
Περιφέρεια Ηπείρου
ΚΕΠ
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
MileSTONES
INT HERIT
Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων
Δωδώνη το μαντείο των ήχων
Δίκτυο Πόλεων
Βιώσιμη Πόλη
Λεξικό Ιδίωμα
Νάϊος Δρόμος

Copyright © 2018 Δήμος Δωδώνης
Designed by PlanTech