Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017 09:39

Φεστιβάλ Δωδώνης.. Η Πρέσβης της Αυστρίας στην αυριανή βραδιά τζαζ

Στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης θα βρίσκεται αύριο το βράδυ (Τετάρτη) η πρέσβης της Αυστρίας στην Αθήνα, με αφορμή την εκδήλωση που διοργανώνουν το Υπουργείο Εξωτερικών της Αυστρίας και ο Δήμος Δωδώνης.

Το Αυστριακό Υπουργείο έθεσε φέτος υπό την αιγίδα του  το «Ελληνοαυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι» το οποίο  περιλαμβάνει μία σειρά εκδηλώσεων σε ολόκληρη την χώρα. Στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων μουσικοί και από τις δύο χώρες εμφανίζονται από κοινού  στην Ελλάδα σε διάφορα σχήματα, κινούμενοι σε ένα ευρύ μουσικό φάσμα που εκτείνεται από την κλασική μουσική, την τζαζ μέχρι την ηλεκτρονική μουσική.

Το 1ο Φεστιβάλ Δωδώνης θα φιλοξενήσει μια από αυτές τις συναυλίες την Τετάρτη 12 Ιουλίου, ώρα 9 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο, στον χώρο του αρχαίου σταδίου της Δωδώνης.

Έτσι οι φίλοι της τζαζ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν έναν συναρπαστικό μουσικό διάλογο ανάμεσα στο "Τάκης Φαραζής Τρίο" και τον Αυστριακό τρομπετίστα Jürgen Brunner.

Τάκης Φαραζής Trio

Τάκης Φαραζής, πιάνο

Πέτρος Βαρθακούρης, κοντραμπάσο 

Θάνος Μιχαηλίδης, ντραμς

Το τρίο παρουσιάζει συνθέσεις του Τάκη Φαραζή, καθώς και διασκευές γνωστών θεμάτων από διάφορα είδη μουσικής με αναφορές στην κλασσική μουσική και την ευρωπαϊκή τζαζ μέσα από μια φρέσκια αυτοσχεδιαστική ματιά.

Οι τρεις μουσικοί συνομιλούν ισορροπώντας ανάμεσα στη δυναμική του ρυθμού και μια έντονα λυρική διάθεση επαναπροσδιορίζοντας με τον δικό τους τρόπο την κλασσική φόρμα του jazz trio.

Jürgen Brunner

Κάτοχος ΜΑ, μουσικός και καθηγητής μουσικής στη Στυρία της Αυστρίας. Σπούδασε διδασκαλία μουσικών οργάνων και φωνής στο Ωδείο της Καρινθίας με ειδίκευση στην τρομπέτα και στο σολιστικό τμήμα τρομπέτας στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών του Γκρατς.

Από το 2010 ο Jürgen Brunner εργάζεται ως δάσκαλος στο Δημοτικό Μουσικό Σχολείο του Μουράου. Οι καλλιτεχνικές δραστηριότητές του περιλαμβάνουν εμφανίσεις με την Συμφωνική Ορχήστρα της Καρινθίας, την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Γκρατς, την Ορχήστρα του Καθεδρικού Ναού του Γκρατς, την Ορχήστρα Χάυντν της Βιέννης, την Αυστριακή Ορχήστρα Χάλκινων ως σολίστ κορνέτου και φλικόρνου,την ομάδα BRASStaasciutta και με διάφορα συγκροτήματα μοντέρνας μουσικής.

Το 2007 έλαβε βραβείο στη συναυλία «Junge Solisten» («Νέοι Σολίστ») της συμφωνικής ορχήστρας νέων «Wiener Jeunesse». Έχουν προγραμματιστεί πολυάριθμες σόλο εμφανίσεις σε διάφορες συναυλίες.

Οι μουσικές διασκευές του περιλαμβάνουν έργα μπαρόκ, τζαζ και σύγχρονης μουσικής.

Χρήσιμες Συνδέσεις

Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Διαύγεια
Περιφέρεια Ηπείρου
ΚΕΠ
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Διαύγεια
Περιφέρεια Ηπείρου
ΚΕΠ
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
MileSTONES
INT HERIT
Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων
Δωδώνη το μαντείο των ήχων
Δίκτυο Πόλεων
Βιώσιμη Πόλη
Λεξικό Ιδίωμα
Νάϊος Δρόμος

Copyright © 2018 Δήμος Δωδώνης
Designed by PlanTech