Δήμος Δωδώνης

Δημος Δωδωνης
 
Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017 11:43

Ανακοίνωση του Δήμου Δωδώνης για τις εκλογές στον ΣΥΔΛΙ

Σε εκλογές για την ανάδειξη προέδρου και αντιπροέδρου οδηγήθηκε σήμερα ο Σύνδεσμος Ύδρευσης Δήμων Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων. Στον Σύνδεσμο, όπως είναι γνωστό, μετέχουν οι Δήμοι Ιωανντών, Δωδώνης και Ζίτσας, καθώς Δημοτικές τους Ενότητες εξυπηρετούνται από τα δίκτυά του.

Ο Δήμος Δωδώνης πρότεινε για το υπόλοιπο της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου, η θέση του Προέδρου να καλυφθεί από εκπρόσωπο του Δήμου Ιωαννιτών και η θέση του Αντιπροέδρου σε έναν εκ των δύο μικρότερων δήμων.

Εκτίμησή του ήταν ότι με τον τρόπο αυτό το προεδρείο θα ήταν αντιπροσωπευτικό και θα υπήρχε εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των όμορων ΟΤΑ.

Η πρόταση του μάλιστα πήρε συγκεκριμένη μορφή με την κατάθεση υποψηφιότητας του εκπροσώπου του, η οποία δεν έτυχε της στήριξης των εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων.

Ο Δήμος Δωδώνης, εκφράζει την δυσαρέσκειά του για την στάση αυτή, καθώς θεωρεί ότι η ισοτιμία αποτελεί προυπόθεση και πυλώνα της καλής συνεργασίας.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Δωδώνης, ως ένα από τα τρία μέλη, δεν έχει οφειλές προς τον Σύνδεσμο  και μεριμνά με την στάση του να είναι απολύτως συνεπής στις υποχρεώσεις του.

Η ίδια αίσθηση ευθύνης θα έπρεπε να βαραίνει και τον μεγαλύτερο Δήμο, μέλος του Συνδέσμου, ο οποίος έδειξε ιδιαίτερο ζήλο για το μονοπώλιο των αξιωμάτων.

Με δεδομένο ότι μέλη της Διοίκησης του ΣΥΔΛΙ τυγχάνουν και μέλη του ΔΣ της ΔΕΥΑΙ, θα έχουν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να μεριμνήσουν για την τακτοποίηση των οικονομικών οφειλών της δεύτερης προς τον Σύνδεσμο. 

Χρήσιμες Συνδέσεις

Υπουργείο Εσωτερικών Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Διαύγεια MileSTONES logo medium 300x300
Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Βρείτε μας...

Αγία Κυριακή Θεριακησίου, 45500 Ιωάννινα
Τηλ: 2654360100 - Fax: 2654360120