Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016 05:09

Και στο Δήμο Δωδώνης γυρίσματα της ταινίας "Οι Πύλες του Άδη"

Στο Δήμο Δωδώνης θα γίνει μέρος των γυρισμάτων της Αμερικάνικης ταινίας ""Gates of Hades" (Οι πύλες του Άδη) όπως ανακοινώθηκε πλέον και επίσημα από την εταιρία κινηματογραφικών παραγωγών «48 Project Inc.» που έχει έδρα το Los Angeles.

Ο Δήμος Δωδώνης, στα διοικητικά όρια του οποίου βρίσκονται οι Πύλες του Άδη, επικοινώνησε με συντελεστές της παραγωγής και τους ενημέρωσε για την γεωγραφία και την ιστορία της περιοχής.

 Η ανταπόκριση ήταν άμεση.

Ο σκηνοθέτης Francesco Vitali και συνεργάτες του πραγματοποίησαν δύο επισκέψεις και είδαν από κοντά τις πηγές του Αχέροντα, τις πύλες του Άδη, την λίμνη Βηρού και το πλατανόδασος στο Χάνι Εμίν Αγά, σημεία όπου αναμένεται να γίνουν γυρίσματα της ταινίας που θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Απρίλιο.

Για την εξέλιξη αυτή ο Δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά την τελευταία του συνεδρίαση, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία μεγάλη ευκαιρία προβολής της περιοχής.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Francesco Vitali και τους συνεργάτες του για τις επισκέψεις στο Δήμο Δωδώνης, εδώ που πηγάζει ο μυθικός Αχέροντας και βρίσκονται οι Πύλες του Άδη και για την συνεργασία που είχαμε. Θεωρούμε ότι η ταινία που θα γυριστεί, αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία προβολής της περιοχής, ανάδειξης της ιστορίας, του πολιτισμού και των μύθων που περιβάλλουν την Δωδώνη και την Ήπειρο», επεσήμανε ο Δήμαρχος.

Τρεις προτάσεις στο Interreg

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δωδώνης, κατά την τελευταία του συνεδρίαση, αποφάσισε ομόφωνα την υποβολή τριών προτάσεων στο διασυνοριακό πρόγραμμα Interreg "Ελλάδα- Αλβανία".

Η πρώτη αφορά στη συνέχιση του προγράμματος "MileSTONES". Η νέα πρόταση αφορά στην δημιουργία χώρου πολιτισμού με τη χρήση νέων τεχνολογιών στη Δωδωνούπολη. Εταίροι είναι ο Δήμος Δωδώνης, ο Δήμος Φοινικίου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εθνικού Πολιτισμού Αυλώνας. Ο προυπολογισμός της πρότασης ανέρχεται στις 699 χιλιάδες.

Η δεύτερη πρόταση -"Musical Routes"- στοχεύει στη δημιουργία μουσικών διαδρομών μέσω της προώθησης της πολιτιστικής κληρονομιάς στη διασυνοριακή περιοχή. Στόχος είναι η ανάδειξη του πολιτιστικού τουρισμού με επίκεντρο τον συναυλιακό τουρισμό. Ο προυπολογισμός ανέρχεται στις 690 χιλιάδες.

Η τρίτη πρόταση-"Opening Doors"- στην οποία ο Δήμος μετέχει ως εταίρος, στοχεύει στην ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και την ανάπτυξη του οικοτουρισμού. 

Χρήσιμες Συνδέσεις

Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Διαύγεια
Περιφέρεια Ηπείρου
ΚΕΠ
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Διαύγεια
Περιφέρεια Ηπείρου
ΚΕΠ
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
MileSTONES
INT HERIT
Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων
Δωδώνη το μαντείο των ήχων
Δίκτυο Πόλεων
Βιώσιμη Πόλη
Λεξικό Ιδίωμα
Νάϊος Δρόμος

Copyright © 2018 Δήμος Δωδώνης
Designed by PlanTech