Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2016 09:18

: "Νέκυια", έκθεση φωτογραφίας στους Μελιγγούς

"Νέκυια".. Είναι ο τίτλος της έκθεσης φωτογραφίας που φιλοξενείται στην Πινακοθήκη Μελιγγών. Ο Ιταλός φωτογράφος Rocco Venezia, παρουσιάζει τα έργα του, εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία, που όμως αποτυπώνουν τη σύγχρονη πραγματικότητα και παρουσιάζουν γνωστές κι άγνωστες γωνιές του Αχέροντα.

Η έκθεση συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Δωδώνης και την Αδελφότητα Απανταχού Μελιγγιωτών.

Τα εγκαίνια έγιναν το βράδυ του Σαββάτου από τον Δήμαρχο Χρήστο Ντακαλέτση, ο οποίος ευχαρίστησε τον Rocco Venezia και συνεχάρη τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας για τις πρωτοβουλίες τους και την πλούσια πολιτιστική δράση που αναπτύσσουν.

"Η έκθεση ήταν μία πρωτοβουλία της Αδελφότητας που αγκαλιάστηκε και στηρίχθηκε από το Δήμο, καθώς αναδεικνύει ένα κομμάτι της ιστορίας και του πολιτισμού, κυρίως όμως συμβάλλει στην εξωστρέφεια της περιοχής μας", σημείωσε ο δήμαρχος.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Περικλής Παππάς, ο Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Δωδώνης Γρηγόρης Γιαννάκης ενώ μίλησε για τις φωτογραφίες του ο Rocco Venezia.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Δευτέρα 18 Ιουλίου.

Ώρες λειτουργίας 10 π.μ. - 2 μ.μ. και 6 - 8 μ.μ. Παράλληλα, τις ίδιες ώρες, θα είναι ανοιχτό και το Λαογραφικό Μουσείο Μελιγγών που στεγάζεται στο ίδιο κτίριο με την Πινακοθήκη.